• March 13, 2022

Zwemmen met tattoo folie… wel of niet doen?

Er is nog wel eens wat verwarring over het gebruik van de tattoo folie en de sunfolie. Want hoeveel zon en water kunnen ze nou eigenlijk hebben? Mag je zwemmen met de second skin op je nieuwe tattoo? Kan je met de Sun folie, de Black patch, lekker lang in de zon zitten of zonnekloppen?

In deze blog kun je lezen hoe het nou precies zit met folie en water/zon. Zijn ze als water en vuur of juist dikke vrienden. Hieronder leggen we het uit.

Bescherm je tattoo tegen vuiligheid
Als je net een nieuwe tattoo hebt laten zetten is het heel verstandig om hem de eerste dagen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Een tattoo is een wond en moet helen in een gezond, veilig wond klimaat. Dat kan je doen door je tattoo regelmatig schoon te maken of af te dekken met een zelfklevende tattoo folie.

Maar dan gaat de zon schijnen en wordt het heel erg warm… Je wil naar buiten, de zon in en het water op. En eigenlijk wil je ook je nieuwe aanwinst laten zien, want ja, nu je hem eindelijk hebt, ben toch wel trots ? En terecht!

Veel nieuwe tattoo-bezitters vragen zich nu, net als jij, af wat ze moeten doen. Folie eraf? Folie erop?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *