• February 13, 2022

Heeft afvallen of aankomen impact op je tattoo?

Blijft er nog iets van mijn tattoo over als ik afval? Da’s een goeie vraag!
Je huid is superflexibel en rekt op en krimpt alsof het niks is. Op zich een mooie eigenschap, maar hierdoor verandert de vorm van je tattoo natuurlijk wel. Afvallen en aankomen hebben dus allebei consequenties voor de vorm van je tattoo.In deze blog lees je hoe je de schade aan de tattoo zo klein mogelijk kunt houden als je besluit wat gewicht te verliezen of juist aan te komen.

Krijgt mijn tattoo een andere vorm als ik afval?
Ja, dan kan zeker gebeuren. De mate van verandering hangt wel af van de plek waar je tattoo is gezet. Verandering van vorm ontstaat trouwens niet alleen door afvallen, als je zwaarder wordt kan dat ook effect hebben op de vorm van je tatoeage. Het mooist is het dus als niet te veel schommelt in gewicht, zodat de vorm én de betekenis van je mooie tattoo niet veranderen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan ? ….

Op deze plekken is de vervorming van je tattoo het grootst
Heb je een een tattoo op je buik, bovenbeen, billen of bovenarm? Als je dam afvalt is de kans dat je tattoo vervormt op deze plekken het grootst.
Hoe dat komt? Hier zit in verhouding het meeste lichaamsvet dus daar verandert je lijf het meest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *